Klaus spojí svou politickou budoucnost se Společností přátel žehu

SPIKLENCI ŽEHU. Václav Klaus a Boris Štastný jsou štastní. Mají plán.

Praha – Dlouholetý člen ODS Boris Šťastný opustil stranu a rozhodl se, že připraví novou platformu pro návrat Václava Klause do politiky. Sám Šťastný se sice poněkud zapletl s pravicovou svazačkou Janou Bobošíkovou, pro Klause však má v hledáčku ještě vyhraněnější formaci. „Jako nejvhodnější se nám v tuto chvíli jeví spolupráce se Společností přátel žehu. Je to organizace s jednoznačnou programovou kontinuitou a takřka křišťálovou názorovou jednotou,“ vysvětlil. „Navíc můžeme oslovit podstatnou část voličů zemanovců a komunistů, které je toto téma z gerontologických důvodů blízké,“ doplnil.
„ODS přestala důsledně hájit ideové principy, na kterých postavila svoji existenci. V machiavelistických bojích o moc a vládnutí ODS na všech úrovních zapomněla, že tu není sama pro sebe, ale pro občany. Zapomněla, že ideje musí být na prvním místě. Stará dobrá ODS za Václava Klause byla silná a vyhrávala,“ zdůraznil se zdviženým obočím Šťastný.
V tomto případě jde podle něj o propojení nejryzejších pravicových ideálů s tématem smrti, jako navýsost demokratické etapy lidského života. Za problém nepovažuje ani rychlé převlékání politických kabátů. „Dnes je například zcela běžné, že lidé migrují za zdravotní péčí,“ rozvzpomněl se na své původní povolání Šťastný. „Co je tedy divného na tom, že migrují politici?“ dodal.
Sám Václav Klaus podle obvykle dobře informovaného zdroje zatím váhá. „Když slyším slovo urna, trochu se mračím,“ řekl při včerejší preventivní návštěvě krematoria ve Veľkom Krtíši.

AKT. Václav Klaus se v posledních týdnech své prezidenské mise věnoval otvírání krematorií. Snímek je ze slavnostního křtu Krematoria Jiřího Líra v Pelhřimově na Vysočině.

AKT. Václav Klaus se v posledních týdnech své prezidenské mise věnoval otvírání krematorií. Snímek je ze slavnostního křtu Krematoria Jiřího Líra v Pelhřimově na Vysočině. To je jako jediné v zemi vybaveno technologií zkapalňování nebožtíků; součástí areálu je také vlivová loučka s důmyslným kanalizačním sysétmem. „Rozlévání zemřelých je bezpochyby ekonomické i ekologické. Já sám mám v úmyslu – tedy kromě umělého kyčelního kloubu – nechat své tělo zpracovat na palivo do zapalovačů,“ svěřil se dojatý Klaus.