Ve Vatikánu se chystá puč. Se svržením papeže pomohou i Bárta a Hašek

KÁMOŠI JEN JAKO. Oba papežové by si nejraději vjeli do vlasů, namydlili si schody, nebo alespoň jeden druhému namalovali čerta na zeď.

Vatikán – Svatá stolice se chvěje v základech a s velkou pravděpodobností ji velmi brzy třeká otřesný otřes. Poprvé v historii katolické církve se chystá mediální poprava papeže; ten současný se totiž podle řady vysokých církevních nezhostil pontifikátu tak, aby to bylo v souladu s jejich zájmy a rozhodli se konat. „Papež František je pralesní tukan, kterého musíme pořádně trefit do jeho velkého barevného zobáku,“ nechal se podle odposlechů, uniknuvších z vatikánské GIA (Boží inteligentní agentura, obdoba americké Centrální inteligentní agentury nebo české Bezpečnostní informační služby – pozn. red.), slyšet emeritní papež Josef Ratzinger s narážkou na jihoamerický původ svého nástupce.

Za únikem informací z tábora spiklenců je pravděpodobně okolí italského mediálního i politického mafiána Silvia Beslusconiho. Ten čelil ze strany někdejšího papeže morálním výtkám na adresu své záliby v nezletilých holčičkách, současná hlava církve však zdá se má pro jeho koníček větší pochopení. „V mém rodném Německu třeba nechal papež František vystěhovat biskupa jen proto, že si z peněz církve pořídil luxusní haciendu. Sám si přitom žije zdarma na svobodárně a přitom hlásá cosi o návratu k chudobě. To je pro nás – zejména z ekonomických důvodů – velmi nevýhodné,“ rozohnil se podle odposlechů expapež.

Akuálnímu nositeli označení Svatý otec jeho kritici kromě „evidentního ekonomického zešílení“ vyčítají také to, že je líný. Bohoslužby podle nich svévolně zkracuje třeba i na nekřestanské čtyři hodiny a mění zavedené a staletími prověřené rituály. „Všechno mění a vůbec se chová jako Satan. Jeho nový papežský kříž je dobrý akorát tak na Halloween, v Sixtinské kapli otočil stůl, v domě svaté Marty nechal vyměnit prostěradla a tak bych mohl pokračovat. Takové změny vedou ke ztrátě kontinuity, věřící i duchovní jsou dezorientováni,“ tvrdí religionista Leon Juan Jara. „Nezbývá, než se za římského biskupa a za celou církev modlit,“ dodal.

Podle informací od Berlusconiho se početná skupina kardinálů rozhodla papeže Františka neodstranit fyzicky, což by zřejmě vedlo k jeho mučednictví, ale zostudit jej v médiích a přinutit k rezignaci. Z obav před přebudováním chrámové lodě katedrály svatého Víta na bezdomovecké plavidlo Hermes II, se do spiknutí zapojil i český primas Dominik Duka, který k tomuto účelu doporučil využít osvědčených služeb české agentury ABL exposlance Víta Bárty. Ten je toho času sice vazebně penzionován, ale akci přesto efektivně řídí prostřednictvím zpráv, předávaných formou intimních mrkvoteček při návštěvách Kateřiny Klasnové, Karolíny Peake a Kristýny Kočí.

„Kampaň je postavena na headlinu ‚František je pedofil‘. Sice to u církve, kde je snad každý druhý kněz na chlapečky nebo na děti, nebude nijak zvlášť překvapivé, ale když na tématu zapracujeme, bude fungovat,“ objasnil podrobnosti Bártův zpravidla informovaný majordomus Radek John. Jeho překvapivá upovídanost je poté, co přišel o klíče od od Sněmovny, nejspíš projevem takzvaného syndromu odloženého poslance. „Billboardová i mediální kampaň už je připravena a rozjedeme ji, až bude připraven hlavní koordinátor v Ŕímě,“ dodal John.

fdfe efef ff
FRANTIŠEK JE PEDOFIL. Hanlivé billboardy se brzy objeví po celé Evropě. Verze s dětmi jiných ras na sebe pak nedají dlouho čekat.

Kromě sběru informací a přípravy mediální masáže budou mít Češi – v tomto případě v moravské verzi – na starost i výkonnou část puče. „Přípravný komitét se rozhodl pověřit zkušeného zákulisního specialistu Michala Haška. Momentálně je to asi nejznámější volný pučista na světovém pracovním trhu. Stačí mu jen pár miliard z restitucí a dvakrát po sobě to snad nezvoře,“ přiznal neochotně Duka.

Pod tíhou informací se rozhovořil i sám Hašek. „Když jsme se naposled s Jeronýmem (Tejcem – pozn. red.) naposled váleli v bazénu u Zdeňka Škromacha, tak jsem si uvědomil, že takhle žít už nechci. Nechci se už hádat se Sobotkou, skrývat milenky, připrcávat Zemanovi, ani rozdávat hasičům stříkačky a felčarům sanitky. Pokud po mě nový papež přejmenuje kostel v Drásově a kardinálové zaplatí co mají, budu si žít jako Standa Gross i bez politiky. Pak si můžu rozdávat co chci s ským chci a nikomu po tom nic nebude,“  uzavřel Michal Hašek.

 

dukanakoncilu

SPIKLENCI. Český kardinál Dominik Duka (vpravo) seznamuje soukmenovce se svým ďábelským plánem.

KDO JE TADY PAPEŽEM? V rámci příprav na nové poměry ve Vatikánu už kardinálové trénují. Vzhledem k věku je u většiny z nich třeba posilovat i barevné vnímámí světa a tak zdánlivě dětinská hra na hledání papeže má bezpochyby i praktický rozměr.

pulp_fiction4290

PLÁN B. Pokud nevyjde předpoklad s mediální dehonestací papeže, je v záloze katolický zabiják Jules Winnfield.

MĚSTYS ZÍSKÁ NOVÉHO PATRONA. Součástí dohody Michala Haška s kardinály je i přejmenování kostela v Haškově vesnici Drásově na kostel svatého Michala.