Skandál: Zemanovci torpédují účast Baníku v Lize mistrů!

Ostrava, Brusel – Doslova katastrofální výkony fotbalistů ostravského Baníku zřejmě nesouvisejí jen se sportovní formou týmu, ale tkví v kampani před volbami do Evropského parlamentu. Někteří antievropští politici se totiž rozhodli intrikovat proti tomu, aby klub pronikl do nejprestižnější klubové soutěže kontinentu – Ligy mistrů. „Pro letošní a dost možná i pro pár příštích roků se nám to bohudík podařilo. Nejen klub,ale moravskoslezská země, nejsou na takový krok připraveny. Jako strana jsme zásadně proti,“ vysvětlil šéf stranické buňky Strany práv občanů a čerstvě odvolaný trenér posledního týmu prvoligové tabulky František Komňacký.

franzz
PETICE ZA SESTUP. Fratišek Komňacký platil za velmi úspěšného trenéra, ale po podzimním vyhazovu z Jihlavy a nedávném nuceném odchodu z Baníku je jeho fotbalová pověst pošramocena. „Jakmile se zapletl se Zemanem, podělal si fotbalovou karmu,“ nabízí vysvětlení univerzální expert na fotbal a karmy Josef Csaplár. Na snímku je Komňacký zachycen při podpisu Petice za sestup Baníku.
paroueb2
VOJEVŮDCE. Jiří Paroubek vytáhl do boje o křeslo
v europarlamentu svou nejmocnější zbraň – mozek.

Právě tento ještě vloni veleúspěšný kouč se chystá ve jménu partaje, která měla donedávna v názvu i jméno prezidenta a svého česného předsedy Zemana, dobýt Brusel. Podle svých slov se poučil ze své tragické podzimní kampaně před sněmovními volbami na Vysočině a nyní zvolil zcela jinou taktiku. „Viděli jsme, že ODS rozjela podpisovou akci proti zavedení eura. To nám ale přijde poněkud hloupé. Fotbal přece zajímá lidi více než peníze,“ je přesvědčen Komňacký.

Podle kouče by nejen Liga mistrů, ale i prachobyčejná Evropská liga nebo dokonce česká Gambrinus liga, moravskoslezskému regionu a hlavně Baníku nesmírně uškodila. „Je třeba být suverénní, nezávislý na Peltovi, na Platinim, na Zemano… Ne, na tom vlastně ne,“ nechal se při slavnostním uvedení Petice za sestup unést Komňacký. Podpisové archy budou k dispozici nejen na stadionu Bazalech, ale ve většině ostravských hospod. „Není nad zdravý úsudek ožralého fanouška,“ doplnil kouč – politik.

ODS: TO MÁME PŘECE ŘÍKAT MY!!!

Překvapivý krok zemanovců-nezemanovců zaskočil politické soky. „Tohle je jednoznačně rána pod pás. Tohle máme přece říkat my, akorát o euru. Negativní kampaň proti všemu evropskému jsme pod dohledem profesora Klause přece zahájili my,“ zajíkal se rozrušením čerstvý předseda občanských demokratů Petr Fiala. „Evžena Tošenovského to málem položilo. Ten by za Baník i dýchal a teď bude chudák muset dýchat druholigový vzduch,“ doplnil Fiala.

Zatímco ODS bude pokračovat ve své Petici za korunu, která brojí zejména proti společné evropské měně, další strany se snaží dohnat náskok dvou rivalů. Petici proti euromozkům už ohlásil Jiří Paroubek a jeho partaj Lev 21. „Není důvod importovat mozky, máme dost svých. …a některé z nich jsou dokonce sexy,“ zapýřil se Paroubek.

TELIČKA: SKONCUJEME S EUROHLÍKY!

S rychlou odpovědí přišlo i Babišovo hnutí Ano. To delegovalo na první místo kandidátky velezkušeného eurokrata Pavla Teličku. „Budeme psát na petíciu proti eurohlíkům a polským eurosviním. To je největší nebezpečí,“ konstatoval šéf a hlavní sponzor hnutí Andrej Babiš.

Společnou petici chystají sociální demokraté a strana Česká suverenita. Tu vede JanaVolfová, která má kromě sociálně demokratické minulosti se socialisty i další společný bod – stejně bohatý knír, jaký má lídr ČSSD Jan Keller. Podle předsedy socialistů Bohuslava Sobotky ponese petiční akce název Za české kníry a bude zaměřena zejména proti nesmyslným bruselským nařízením. „Nejde jen o kníry. Například před týdnem jsme dostali z úřadu Evropské komise normu povolené nejvyšší vlhkosti mumií, limity máme i na lesklost pleší a velikost zubů,“ vysvětlil.

ZIFČÁK MÁ JASNO, KONEČNÁ UŽ TAKÉ

S Peticí proti slabosti chce přijít i Hnutí sociálně slabých, které vede do voleb proslulý estébák Ludvík Zifčák. „Slabost je špatně. Sila je spravně. Sila musi byt, tak je to spravně,“ objasnil na společné tiskové konferenci s KSČM. Té se zúčastnila i vedoucí tvář spřátelené komunistické kandidátky Kateřina Konečná. „Ludvík to řekl moc hezky. Nadarmo se o něm neříká, že je to chytrý chlap,“ rozněžnila se.

Na sílu se snaží sázet i Tomáš Vandas a jeho Dělnická strana sociální spravedlnosti. Ta si na prezentaci své kampane Petice za české slepice pozvala i hudebníka, mága, závodníka a vesmírozpytce Daniela Žita Landu. Ten se však při demonstraci síly nechal příliš unést a neplánovaně ukroutil krk kohoutovi, který mu dělal společníka. „V obchodě ke mě jednou z telefonu promluvil hlas, a řekl mi, abych koupil obilnou kaši. To bylo to nejlepší, co se mi mohlo stát. Byla to totiž eurokaše,“ objasnil vztekle Landa.

LIDOVEC MICHAL DAVID JE PROTI SPICE GIRLS

Na slepice, ani na žádné jiné hospodářské tvory, kupodivu nevsadili lidovci. Přestože se považují za experty na pole, lesy a chlévy, převážila v politickém grémiu zjevně mladá krev, zosobněná zejména dynamickám rockerem Marianem Jurečkou. Strana se proto jako svou tvář rozhodla angažovat hudebníka Michala Davida.

„Kromě toho, že už v minulostí zpíval na mítincích snad všech stran a má tedy větší zkušenosti než my všichni dohromady, má i velmi dobré názory na evropskou kulturu,“ uvedl šéf lidovců Pavel Belobrádek. „My tedy jdeme do voleb s Peticí proti obnovení skupiny Spice Girls. Celé naše grémium, Michal David a dokonce i pan kardinál Duka si myslíme, že tyhle – s prominutím – povětrné ženy by už nikdy zpívat neměly,“ dodal rezolutně šéf lidovců.