Vláda: Kvóta platí jen pro běžence. Chodci, plavci nebo plaziči mají smůlu

Brusel, Yaouundé – Česká republika se stává první zemí Evropské unie, která se rozhodla bez otálení splnit kvóty pro příjem běženců z rozvrácených blízkovýchodních a afrických států. „Musí ovšem kvalitním během prokázat, že jde o skutečné běžence v pravém smyslu toho slova – žádný chodec, plavec nebo dokonce pouštní plazič nemá šanci,“ vysvětlil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Na plnění kritérií má podle něj dohlížet společná parlamentní komise o osmnácti subkomisích, v jejím čele zřejmě stanou siamská dvojčata Helena Fibingerová a Jarmila Kratochvílová.

footprints-kenyan-runners-m1 bekele
ZÁVOD A JEHO VÍTĚZ.  Zatímco Maďaři chtějí své hranice před uprchlíky uzavřít a Němci dokonce zvažují nasazení Luftwaffe, je Česko mnohem humánnější. Který běženec přiběhne nejdřív, ten může bydlet v českém utečeneckém lágru. Ostatní musejí zůstat v Řecku či v Itálii.
lenny
LÁSKA SI NEVYBÍRÁ. Podle rasových etnoantroposociologů bude nutné, aby si Evropa zvykla na vzrůstající počet smíšených manželství.

Česká vláda prý nemá v úmyslu v otázce kvót napodobovat třeba Maďarsko, které chce kolem hranic vztyčit sloupy s elektrickými dráty, ale inspirovala se ve spřáteleném Kataru. „Katarský princ Hámid bin Abdal Sání má velmi přátelský vztah k naší zemi, a díky němu jsme získali tuze cenné know-how. Katar je – stejně jako například Saúdská Arábie nebo Kuvajt – v tomto směru velice úspěšný. Přestože jde o islámskou zemi takřka v sousedství konfliktních lokalit, problémy s islámskými uprchlíky nemá,“ doplnil Zaorálek.

Podle Zaorálkova předchůdce Karla Schwarzenberga však bohaté arabské země exodus svých chudších bratří do křesťanské Evropy dokonce organizují. „U nás ve střední Evropě jsme už tak úplně promíchaní. Koluje v nás také keltská krev a kdo ví, co ještě předtím tady pobíhalo. K tomu je třeba počítat příležitostná znásilnění Tatary či Francouzi nebo Švédy,“ konstatoval kníže.

Podle Schwarzengerga se šejkové bojí, že by je velký počet bezprizorních mladých mužů mohl připravit o podstatnou část jejich harémů. Raději jim tedy financují cestu přes moře, aby rozsévali své geny mezi Evropankami. „Poněvadž ty magory trošku znám, myslím, že v tom budou pokračovati,“ soudí Schwarzenberg.