VÍME PRVNÍ: Cizinci, kteří si objednali posměšné billboardy, jsou ze zahraničí!

Jižní Morava – Překrutný investigativní stisk bystré hyeny přinesl rozuzlení navýsost pekelné zapeklitosti, která rozčeřila hladinu před předčasnými parlamentními volbami. Ano, jde o hanlivé billboardy, které se objevily zejména na jižní Moravě, ale vidět je lze i v jiných částech země. Jejich cílem je hlavně dvojka jihomoravské kandidátky sociálních demokratů Michal Hašek, ale terči antikampaně se stali i Haškův stranický šéf Bohuslav Sobotka či lídr hnutí Ano, velkouzenář, velkopekař, velkozemědělec a velkochemik Andrej Babiš.“Objednal si je klient ze zahraničí,“ popsala ředitelka reklamní agentury E.C.E Media Jarmila Jarolímová.

bord1 hasek slavek andrejj
Hanlivé billboardy se objevily u dálnice D1 i jinde Podle některých za nimi stojí mafie, podle jiných také.

Nejvíc je zatím poutačů, na nichž září v oranžovém poli hesla: Kecal. Slibuje a neplní. Lenoch. V parlamentu chyběl při 77 procentech hlasování. Nevěrník. Milenku si platil z veřejných peněz. Kdo je to? „Může to být i někdo jiný, nevím, zda je to mířeno na mě. Ale v žádném případě to tak nenechám. Moji i krajští právníci už hledají pachatele,“ rozhořčil se jihomoravský hejtman Hašek. „Navíc je to lež, žádnou milenku jsem neměl a nemám.A vždycky jsem si ji platil ze svých peněz,“ dodal rázně.

mafiani

SLOVENSKO-MAĎARSKÁ MAFIE. Do české politiky se rozhodli vstoupit známí komplicové Pávek s Rákosníkem. Jejich vybavení napovídá, že se chystají zaútočit na nejnižší pudy.

V případě někdejšího ministra financí Sobotky si vzal autor antireklamy na paškál jeho nezkušenost s reálným životem mimo politiku. „To je rána pod pás. Spoustu peněz jsem si dokázal vydělat i mimo sněmovnu. Kdo si myslíte, že naučil obchodovat Standu Grosse?“ kontroval Sobotka.

S BABIŠEM NA STOPĚ

Na severní Moravě se pak objevily i poutače, parodující uhlobarona Zdeňka Bakalu a miliardáře Andreje Babiše. A právě u něj vyčenichal tým slídících hyen stopu, vedoucí k zadavatelům antireklamy. Protislužbou v hodnotě dvou fernetů se podařilo od Babišovy šéfúčetní získat kopie dokumentů, z nichž lze vystopovat propojení s východní mafií.

„Áno, do tohto politického bysnysu, pardon projektu, jsme původně vstoupili s parnermi z východu, ale ti nás podvedli. Začali nás vydírat a chtěli stále víc. Platili jsme sice v naturáliích, ale i tak byly jejich požiadavky neúnosné. No uznajte – zajistit, aby z našich pekáren odešly každý den chemie prosté, nezávadné a chutné rohlíky nebylo dlouhodobě udržitelné,“ vysvětlil nepříliš ochotně Babiš. „Platili jsme jim. Porušili ale dohodu a už od nás neuvidí ani hrst strouhanky,“ dodal rázně.

PŘEKVAPENÍ NAD DUNAJEM

Na bratislavské adrese nejdříve nikdo nebral telefon. Spolupracovníkovi redakce později otevřel muž s bezdrátovými sluchátky na uších. „Rohlik!“ vyhrkl jen, když uslyšel češtinu. „Má volaaké abstinenčné príznaky, stále tůži po oných… českých rohlíkoch,“ vynořil se z domu podsaditý slovenský herec Marián Labuda. „Nepriviezli ste dajaké?“ „Pôvodne sme mali s byť ja, a tu Otík Rákosník – teda János Bán – na kandidátkach Babišovho združenia Áno. Potom sme ale zistili, že dávajú rožky dokonca aj do párkov!!! To je horšie, ako keď my dávame mletej tehly do papriky . Preto sme sa rozhodli založiť vlastnú stranu SPOR (Strana přátel Otíka Rákosníka – pozn. red.), “ popsal Labuda.

„Bohužiaľ sme sa už nestihli sformovať. Voľby prišli skôr, než sme čakali. Nepočítali sme s tým, že premiér Nečas súloží. Nevyzeral na to,“ povzdychol si herec. Billboardová antikampaň proti Babišovi a sociální demokracii má podle něj zajistit patový výsledek předčasných voleb a tedy šance na vyhlášení dalších. „Všetko máme prichystané, aj lídra Jánosa Bána jsme už prihlásili na protirožkovů odvykačku,“ vysvětlil Labuda. „Naše hlavné volebné heslo bude: Kdo nechce za českého premiéra Slováka, ten volí Maďara!“ uzavřel Labuda.

Rekonstrukce kauzy krok po kroku

adela02

V době natáčení filmu Adéla ještě nevečeřela si budoucí poslanec Rudolf Hrušínský pokazil žaludek ošizenými uzenkami. V lékárnách však bylo v té době pouze falešné živočišné uhlí z Maroka, a zdravotní útrapy způsobily herci ztrátu čtyřiceti kilogramů převážně svalové hmoty.

adela01

Jak se později ukázalo, nešlo o uhlí živočišné, ale o neúčinnou náhražku na rostlinné bázi. Produkoval ji zločinec Zahradník. Zámořský detektiv Nick Carter přišel se zjištěním, že se ničema pokouší o propojení bezcharakterního masožravého rostlinstva a vrcholné politiky. Své padoušské objevy v té době páchal v přestrojení za hostinského v břevnovském hostinci U Kaštanu. Jako vůbec první experimentální politická strana zde pod jeho rukama vyklíčila sociální demokracie.

pavek1

O několik let později se herec Hrušínský, který se již nikdy nevrátil na svou původní váhu, podělil o své nejniternější přesvědčení se slovenským hercem Mariánem Labudou. „Nejhorší nepřátelé jsou velkouzenáři, zahradníci a socani,“ řekl mu. Semínko nenávisti bylo zaseto.

konsp

„…SOOO-CAAA-NIII!!“ Zasvěcen byl i herec János Bán alias Otík Rákosník.

padouch

Bezmála třicet let zůstávaly instrukce hluboko v hercově podvědomí. Poté se ale objevil na scéně politik, který přesně odpovídá sdělenému poselství. Multimiliardář, chemik, zahradník, řezník. Ideální padouch. A navíc estébák a krajan. V hercově mozku jakoby někdo v té chvíli aktivoval skrytý podprogram a začal konat…

kreativci

Sestavil tým elitních kreativců, který začal produkovat myšlenky. Prvním jejich úkolem bylo nalezení ideálního komunikačního kódu s voliči. (Jakým způsobem ty kretény účinně zblbnout – pozn. red.). Česká politická scéna však mnoho možností neposkytuje a tradiční koncepty jsou již rozebrány.

karl

TOP 09 již například úspěšně obsadila post bezelstného staříka,

kalousek

zároveň však mistrně vsadila i na image drsného správce kasy.

rebicek

Vsadit nelze ani na velmi dobře zvládnutou rodinnou image ODS,

papezaci

či na submisivní taktiku, praktikovanou křesťanskými stranami.

kenny

K ideálům nesmrtelných soudruhů z východu se už hlásí komunisté,

voloďa

a na ty živé se upíchla skupina kolem prezidenta Zemana.

posselt

Jako nepříliš výhodná se jeví i adorovaná orientace na západ,

zdenda

nebo nápady na vracení majetku. Tedy krom modrého bazénku.

kral

Imagemakeři dlouho pracovali s myšlenkou monarchie, ale ukázalo se, že by Slovák na českém trůnu zřejmě neprošel. „No čo, tak zostaneme u tej prekliatej demokrácie,“ konstatoval Labuda. Mělo být však ještě hůř. Ukázalo se, že v souboji s multimiliardářským asketou Babišem nemá kvůli své tělesné konstituci a zápisem v rejstříku trestů příliš šancí a musel se hledat nový lídr. Ten však nebyl daleko…