Víme úplně první: Největším solárním kmotrem je Jaroslav Tvrdík

Peking, Praha – Přestože nedávné volby přinesly politickým stranám vyhlídku na další čtyři roky jistoty, většina politiků klidná není. Na scénu se totiž s mamutí razancí vrací těžká váha– někdejší ministr obrany Jaroslav Tvrdík. Ten navíc dospěl k ďábelskému rozhodnutí – stal se odborníkem!!! „Budoucnost patří opravdovým odborníkům. Rozhodl jsem se proto využít svých schopností a zařadit se mezi ně,“ vysvětlil Tvrdík.

dvatukani
JSME ZPÁTKY! Odborník Jaroslav Tvrdík si s sebou přivádí odborníka – účetního Jiřího Paroubka. Na snímku pózují s nejnovějším typem solárního deštníku.

Trumbera s knírkem, který dokázal svého času smíchem paralyzovat celou vojenkou sekci OSN včetně bezzubého generálního tajemníka Butruse-Butruse Ghálího, vsadil na partnerství s východní velmocí a na solární energii. „Ano, vaše informace jsou správné. Jsem jakýmsi velvyslancem Čínské lidové republiky na poli solárních elektráren,“ vysvětlil Tvrdík.

Podle šéfky Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové figuruje Tvrdík v drtivé většině firem, tyjících ze štědrého systému podpory výroby elektřiny ze slunce; u většiny z nich přitom není jasné, kdo je vlastní. „Zpravidla mají akcie na doručitele a největším doručitelem bývá právě Jaroslav Tvrdík,“ řekla Vitásková.

Sám někdejší ministr obrany, pozdější šéf státních aerolinek, ještě pozdější volební manager sociální demokracie a současný odborník na vztahy s rudou Čínou ale majetkovou strukturu jím zastupovaných firem vůbec netají. „Je to velice jednoduché a je to jen prostý byznys. Tak, jako je Čínská lidová republika největším světovým výrobcem všeho, je i největším producentem slunečních panelů. No, a když se někde objeví někdo tak hloupý, že se zaváže k dlouhodobému dotování solární energie, logicky musí přijít někdo tak chytrý jako já,“ pýří se Tvrdík.

Ten se ke správě svých solárních aktivit rozhodl přizvat i svého někdejšího vládního šéfa Jiřího Paroubka, který se shodou okolností ve stejné době také rozhodl být odborníkem. „Je to nepochopitelné a trestuhodné, ale od žádné firmy ani instituce jsem nedostal nabídku, která by odpovídala mým bohatým zkušenostem, mým obřím schopnostem a mé nové manželce,“ komentoval s neskrývaným opovržením Paroubek, který se podle svých slov musel stát účetním. „Ale nestěžuji si, mám bohatého zahraničního klienta s obrovským ekonomickým zázemím. Můj plat je sice závislý na kurzu jüanu, ale i tak – pane redaktore – kdo z vás to má?“ konstatoval Paroubek.

Podle tajné zprávy české tajné služby ovládají Číňané prostřednictvím Tvrdíka asi pětadevadesát procent solárních elektráren v zemi a chystají další expanzi. „Ve využití sluneční energie vidíme obrovský potenciál. Spojíme-li čínské panely s českým sluncem, budou zítřky bezpochyby  zářivé,“ uzavřel zasněný Jaroslav Tvrdík.

china

SPOLEČNÍCI. Jaroslav Tvrdík vyměnil oranžovou barvu české sociální demokracie za rudé vlajky Čínské lidové republiky. „Čínští komunisté jsou veselí lidé,“ říká.
zeman
JEDNOU BUDE VŠECHNO JEZDIT NA SLUNCE. Solární přesvědčení začalo v hlavě malého Jaroslava klíčit již v sedmdesátých letech minulého století. Jako devítiletý hoch se zhostil epizodní role v seriálu Třicet případů majora Zemana. Jan Zeman v jednom z dílů řešil případ převrácené lodi Naděje. „Kdyby lodě jezdily na slunce, nevytekla by z nich nafta,“ napadlo tenkrát malého Tvrdíka. Když se Jaroušek později dostal k sovětskému budovatelskému románu Neználek ve slunečním městě, bylo rozhodnuto. 
ponorrky
SOLÁRNÍ PONORKY. Z pozice někdejšího šéfa obrany usiluje Jaroslav Tvrdík již několik let o změnu české vojenské doktríny. „Tanky i letadla jsou k ničemu, budoucnost patří ponorkovému loďstvu,“ je přesvědčen. Spolu s kolegyní Vlastou Parkanovou už dokonce nazpívali propagační píseň Vítej periskope, vítej ve Vltavě.
solarni-cepice-s-ventilatorem_i87810 cepice4
 SOLÁRNÍ ČEPICE. Kromě klasických slunečních elektráren se Tvrdíkovo solární impérium zanedlouho rozroste i o předměty denodenní potřeby. Firma už má například několik světových patentů na solární čepice.
88945
 VAJEČNÁ SYNTÉZA. Vrcholem technologií zaměřených na využití sluneční energie má být objev vaječné syntézy. Ta je založena na principu článku, tvořeného lidskou pokožkou a vejci pekingských kachen. První veřejné představení této převratné novinky se Jaroslavu Tvrdíkovi sice poněkud vymklo z rukou, ale čínská strana již začala s budováním gigantického vejcovodu, který by měl do dvou let pokrýt evropskou spotřebu této strategické komodity.