Hyeny hodují. Pohřeb Bartošové bude předváděcí akcí

7363A
NEŠTĚSTÍ. Před příměstský vlak vstoupila zpěvačka v úterý 29. dubna. Tábor jejích fanoušků se tak přesvědčil o tom, jak umí být železniční doprava nekompromisní.
jull
SKROMNÝ, ČI VELKOLEPÝ? Rodina zpěvačky si přeje neokázalý pohřeb, příbuzný manžel naopak chystá výpravný spektákl pro média.
tuco2
KDE JE? Ve hře o pohřeb je také zhrzený milenec Bartošové Zdeněk Macura. Ten se rozhodl své lásce vybudovat krematorium z palet. „Moc prosím všechny média, aby na to okamžitě upozornily veřejnost a také kontaktovali rodinu Ivety, aby k žádné kremaci nedocházelo, a také aby kontaktovali policii, ať se za každou cenu kremaci zabrání. Prosím dejte mi vědět, u kterého krematoria je Iveta, abych tam mohl zajet a kremaci se snažit zabránit pomocí policie,“ napsal doslova Macura na svém profilu na sociální síti.

Praha – Hyenismus některých hyen, pasoucích se na nekompromisním poledním osobákem rozsápaném těle zpěvačky Ivety Bartošové, je zdá se přenesmírný. Pohřeb ikony českého popu osmdesátých, devadesátých, nultých a desátých let se podle všeho stane gigantickou předváděcí akcí. „Ano, už je to jisté. Přijdou všichni. Tedy nejen tety a strejdi, ale určitě se objeví také šmejdi,“ zve na svém bulvárním webu bulvární guru Pavel Novotný.

KDO JE V POZADÍ?

Připomeňme, že Iveta Bartošová si 29. dubna způsobila dobrovolným skokem pod rozjetý vlak zranění neslučitelná s životem popové hvězdy. Za jakéhosi architekta  jejího okázalého železničního skonu je považován právě ‚protekční fracek‘ Novotný, který nyní s největší pravděpodobností tahá také za nitky při rozdmýchávání emocí kolem posledního rozloučení s navždy dozpívavší zlatou slavicí.

Zde stojí na jedné straně rodina zpěvačky, která si přeje skromný pietní akt stranou všího hyenismu, na druhé straně pak její příbuzný manžel – vdovec Josef Rychtář. Podle něj by byl vzhledem k povaze a životu zesnulé popové divy rozhodně nejdůstojnější velkolepý spektákl ve stylu Ein Kessel Buntes.

PŘIJEDOU ALLA I OZZY

Podle Novotného již proto do Prahy přicestoval ze severní Koreje specialista na organizování gigantických tryzen komunistických diktátorů, účast již také příslíbila řada nesmrtelných stálic hudebního světa – například Alla Pugačevová či Josef Laufer. S písněmi Crazy Train a Mama, Im Coming Home by měl vystoupit i – jak se ukázalo – velký Ivetin obdivovatel Ozzy Osbourne.

„Zanechala nesmazatelné stopy na řadě desek, strun i pražců. Vždy jsem s úctou sledoval, kolik toho ta žena snese, a že je po tom všem ještě schopna veřejně vystupovat. Vím, o čem mluvím. Já sám už taky neudržím tón ani moč, ale bez playbacku bych nevylezl,“ vysekl přes oceán poklonu Osbourne.

BYZNYS IN MEMORIAM

Ekonom Josef Zámečník soudí, že pohřeb může pro předluženou Bartošovou znamenat velký finanční úspěch in memoriam. „Vidím zde velký růstový potenciál,“ konstatoval expert. O přenosy z pohřbu – pokud se nebude krýt s fotbalovým mistrovstvím světa nebo s olympiádou v roce 2016 – již projevily zájem velké televizní stanice, pro zájemce budou připraveny i relikvie. „Z depozitu jedné zapadlé ústeckoorlické galanterie jsme získali dva vagony nefalšovaných knoflíků lásky. Budou po pětistovce, na všechny se dostane,“ slíbil Rychtář.