VÍME PRVNÍ: Zemanovu kampaň platí Číňané. Přes krtka

KRT NENÍ ŠKRT. V čínských televizích má již řadu měsíců své místo reklama, v níž spolu s krtečkem vystupuje i český prezident.
 
 PARTNEŘI. Práva na distribuci krtků v nejlidnatější zemi světa drží Západočínská společnost.

Praha – Miroslav Šlouf se nyní otáčí v politickém hrobě při pomyšlení na to, jaké strhující tempo nabrala prezidentská kampaň Miloše Zemana. Finiš ještě před pár dny odepisovaného klopýtajícího oberlence Miloše Zemana je totiž drtivý a nekompromisní. „Nasadili jsme všechno. Nejen to, co máme, ale samozřejmě i to, co nemáme,“ říká s hrdostí v hlase Jan Veleba, emeritní velkochovatel prasat, senátor a předseda Sdružení rodičů a přátel Miloše Zemana.

Klíčovým bodem závěru kampaně je velkorysá billboardová smršť Stop migrantům a Drahošovi. Její financování bylo dosud zahalenou rouškou tajemství, nyní se však tajemný sponzor rozhodl vystupit z ilegality. „Inzerci v tisku i velkoplošné plakáty platí čínský dovozce plyšových krtečků,“ sdělil Miroslav Schön z firmy Mountshit, která kromě koordinování kampaně zajišťuje i barterovou směnu českých krtečků za čínské sekačky.

Podle Veleby je krtek ideální partner – kromě ekonomické síly v něm totiž dříme i významný kapitál politický. „Na tuto myšlenku nás přivedl sinolog a filozof Jarda Tvrdík. Krtek se stane tváří celého druhého funkčního období pana prezidenta inženýra Miloše Zemana. Je to symbol pracovitosti, nadhledu a moudrosti. Navíc jej určitě nebude podezřívat, že by byl nedejbože sluníčkář,“ dodal Veleba.

Podle prezidentské kanceláře má krteček dokonce ambice usídlit se nad Hradem. „Je ztělesněním dobra, míru a ryzího internacionalismu. Vlajka s tímto symbolem tak důstojně nahradí onu nenáviděnou vlajku tyranské Evropské unie,“ potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

ANKETA: Je Miloš Zeman dobrý prezident?
Karel Schwarzenberg
šlechtic
karl Není to špatnej prezident, ale trochu moc chlastá. Říká na plnou hubu to, co si ostatní jen myslí. Já myslím, že se přátelí s nejrůznějšími typy, se zloději i kurvami, se vším možným. Ale má je odpozorovaný, to je vidět. Pokud vím, tak se v poslední době příliš nevožral a ani ho nikdo nevyfotil s žádnou holkou.
Jan Veleba
emeritní zemědělec,
senátor, předseda SRPMZ
jenda Miloš Zeman obsahuje vůbec nejvyšší podíl domácích surovin ze všech vladařů v české historii. V současné době pracujeme na rozboru, zda prezidentovy tukové zásoby splňují třicetiprocentní kvótu moravského původu, ale to je vzhledem k jeho zálibám myslím jen formalita.
Dalaj
Láma

dalajláma
dalalmama Pan Zeman není bohužel vegetariánem a nemá tedy předpoklady k úspěchu. To je problém. Ideální by bylo, kdyby se vegetariány stali papež, Babiš i Zeman. To ovšem záleží na Zemanovi, zda odnaučí papeže jíst maso. Pokud se zamyslí nad situací ve světě, měl by se stát vegetariánem, všechno se vyřeší a všechny bytosti budou šťastné.
Zdeněk
Polreich

gastrosexuál
pohlreich Je to výbornej prezident. Kdybych já snědl a vypil za tejden půlku toho, co on za den, tak se mi budou u prdele rojit včely. A když něco řekne, tak je to obvykle taková bomba, že se z toho venku zastaví bagry. Akorát ten jeho kancléř mě sere. Línej je jak vandrák po vobědě, hospodu měl vždycky mizernou, a na hradě se houpe jak voslí penis. Kdyby si místo něj pořídili metr pařezu, tak se mohli aspoň vohřát.
Ladislav Vízek
legenda
1164186-img-sport-fotbal-vizek-exhibice-crop-crop Já bych nezmatkoval. Chci, aby zvítězil zdravý rozum nad emocemi. S jiným prezidentem by byly starosti, stálo by to peníze, dělaly by se nové smlouvy. Zeman na smlouvy kašle. A navíc mám pocit, že se do toho stejně nikdo jiný nepohrne. Ano, máme tu Okamuru, který by mohl být trochu jiným prezidentem. Ale Zeman je myslím jinej až až.
Jaromír
Bosák

komentátor
mira Nápad udělat z Miloše Zemana pomocí nějaké kampaně slušného člověka má se zdravým rozumem asi tolik společného, jako čabajka s racionální výživou. Nevím, ale mám pocit, že rozumných rozhodnutí neudělal víc, než kolik je prstů na ruce zasloužilého lesního dělníka po třiceti letech práce s pilami všeho druhu. Tohle by nevymyslel ani David Coperfield skříženej s chobotnicí, a kdyby to Mynář řekl před měsícem, byl by rád, že by dostal na neděli vycházky.
Viktor Janukovyč
diktátor
ve výslužbě
januk Určitě lepším, než třeba Bandera nebo Porošenko. Jinak ale příliš dobrým prezidentem není. Pokud vím, nechystá se ani ke zřízení vlastní zoologické zahrady. Ať si to, vy Češi přiznáte nebo ne, Zeman je prostě naivní prosťáček. Je pravda, že u vás prezident nemá téměř co ukrást, ale i tak jisté možnosti má. Óóó, jak třeba Václav Klaus uměl obchodovat s milostmi…
Chuck Norris
fanoušek českého prezidenta
chuck Je to správná volba. Někteří lidé mají jednu mozkovou hemisféru větší než druhou, ale Miloš Zeman má větší obě. Když je člověk v nesnázi pomůže mu anděl, když je v nesnázi někdo jiný, pomůže mu Miloš Zeman.
Bernd
Posselt

sudetoněmecký Sudetoněmec
possl Nyní je už myslím docela pravděpodobné, že spolu lidské bytosti, Němci a Miloš Zeman mohou žít v míru. Většina lidí v České republice chce žít určitě v klidu a míru. Miloš Zeman je jistě vypátrá, a postaví před soud.

 

 

co ty na to?