Vypnutý kardinál Duka chystá štvavou vysílačku. Na Polívkově farmě

Olšany, Praha – Jen pouhý den zůstal v anonymitě nový majitel zkrachovalé farmy Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku. Je jím hlava české katolické církve Dominik Duka. „Ano, koupil jsem to, ale jako fyzická osoba – ne pro církev. Něco mám našetřeno z odpustků a z prostitu…, pardon, z restitucí. No a něco mi půjčil kamarád biskup z německého Limburgu,“ popsal Duka.

duk2

SVATÝ HNĚV. Tak to jste tedy vy z********** z******* z****** p******!

Ten se hned druhý den po dražbě objevil přímo na místě, aby dohlédl na instalaci nového anténního systému. „Budu mít vlastní rozhlasovou stanici. Uvažoval jsem o tom delší dobu, ale konat jsem začal ihned potom, co mě vypnuli v Radiožurnálu,“ vysvětlil kardinál. „To, že jsem chtěl lidem ve veřejnoprávním vysílání před volbami rozdat trochu toho poselství, přece není důvod, aby můj hlas uťali už po pěti minutách. Nechovám v sobě žádné zášti, ale tu kacířskou krůtu z rozhlasu jsem už pro jistotu uvrhl do klatby a právě jsem podepsal výnos, který k ní přidává i tu ministerskou svini Pecinu,“ zbrunátněl Duka.

zvonik

ZVONÍK I SPOLEČNÍK. Dukovým společníkem bude zkrachovalý farmářBolek Polívka. Ten se bude spolu s knězem střídat také u mikrofonu antikoncepčního pořadu Duka neudělá kluka.

chram

CHRÁM. Farma v Olšanech disponuje i nepřehlédnutelnou vysílací věží.

Obchodním partnerem nového kardinálského projektu je sám klaun Polívka. Ten podle dlouhodobého plánu nejdřív nechal na farmě na dluh postavit hotel a velkorysé relaxační centrum, poté ji důmyslně přivedl na buben a nakonec ji ještě stačil přejmenovat na neutrální Penzion Olšany. „S Dominikem jsme se u něj v kryptě párkrát ožrali a bylo ujednáno. Je to veselý člověk a máme hodně společného. I já jsem – jak se ukázalo – katolík. Já mám červený nos, on hlavu,“ objasnil zpustlý komik. „Dokonce i ten bankrot nám vyšel tak, že jsme za patnáct milionů získali areál za minimálně čtyřikrát tolik. Že jsem se já pitomec tak zbytečně hamoval, mohl jsem klidně nadělat dluhů ještě víc,“ lituje Polívka.

Jako manažerku pro styk nezřídka i s veřejností angažovala farma někdejší poslankyni Kristýnu Kočí. Podle ní sídlil tento ďábelský plán v kardinálově osvícené mysli už delší dobu a vše je zajištěno personálně i technicky. Energetickou nezávislost zajistí oddělené vedení z Dukovan, v regionu se chystá zavedení nové měny – dukátů. V hlavě manažerky vznikl i na mladé obecenstvo cílící název stanice Doock‘s God 666. „Ty vole to už jako, to už je strašně vysoká hra. Všecko je promyšlený,“ vysvětlila Kočí.

Programová skladba nové „alternativní“ stanice, která začne z boží vůle vysílat prostřednictvím satelitu i z podzemních vysílačů už pozítří, bude pestrá. V hudební složce nebude podle Duky rozhodně chybět ani jeho oblíbený deathmetal, spíkry budou často politici různého stadia zkrachovalosti. Například pořad s názvem I Bůh hulí povede senátor a severočeský komunální rétor Jaroslav Kubera. „I Bůh kouří, jinak by nemohla být oblačnost, bylo by stále jasno a upekli bychom se,“ vysvětluje Kubera, který se bude zabývat i opomíjeným fenoménem exhibicionismu na bohoslužbách. „Když Anča zvedne tričko, tak ať chcete nebo nechcete,  tak tomu neuniknete a prostě se podíváte,“ říká.

V pořadu Kandidát taky rád bude své spoluaktéry v nekonečném seriálu převlékání a vysvlékání politických kabátů zpovídat Jana Bobošíková, o Bohu veřejném pak bude diskutovat Karolína Peake. „Když jsem slyšela mluvit kolegu Škárku a neotevřela se pod ním země, bylo to pro mne důkazem,  že peklo neexistuje,“ objasnila svůj vztah k víře Peake.

Sám kardinál bude s Polívkou alternovat v pravidelném antikoncepčním okénku Duka neudělá kluka, ale programová skladba nezapomněla ani na někdejší premiéry. Stanislav Gross bude tváří ekonomické rubriky Boží byznys, politickou scénu budou střídavě glosovat dávní kamarádi Mirek Topolánek a Jiří Paroubek. „I Mirek? …no, budiž. Ale pokud jde o debaty, tak v této zemi není nikdo, kdo se mně vyrovná,“ upozornil jako skromně Paroubek.

Z pořadu Boží byznys – Kterak farmu na buben přivésti

farma 09
Na nereálný projekt se podaří získat dotaci. Pak je třeba sehnat kafku – stavební firmu, která skočí na to, že dostane zaplaceno i to, co není předmětem dotace. Firma pak dostane jen zlomek peněz a stává se věřitelem. Pozemky kolem farmy je třeba včas naoko prodat kamarádům tak, aby samotná farma neměla žádnou cenu. Stavební firma pošle farmu do bankrotu – přihlášené pohledávky činí asi 50 milionů. Smlouva o poskytnutí dotace z veřejných prostředků se nepřenáší na nového nabyvatele a ten je tak bez závazků.O farmu bez pozemků nemá v dražbě nikdo zájem a koupí ji nastrčená firma za zlomek ceny – v tomto případě 15 milionů. Kupec je neznámý, nejspíš jím je kdesi na Kypru zaregistrovaná společnost s neznámým vlastníkem. A za patnáct milionů je doma majetek za padesát…