Prezident Lukašenko anektoval český hokejový tým. Petrovič si mne kloaku, separatista Růžička zmizel

Minsk (aktualizováno) – Přišlo to jako gól z čistého ledu. Trenér Vladimír Růžička končí u českého hokejového týmu na šampionátu v Bělorusku s ostudou, a jeho další osud je nejistý. Po porážce českého týmu od Kanady totiž přišel výnos přímo z prezidentského paláce, který jej s okamžitou platností zbavil všech hokejových hodností.

„Vedení sborné komandy Česka se až do odvolání ujímá prezdent Běloruské republiky pan Alexandr Rybokrabič Lukašenko,“ přečetl  z připraveného listu manažer reprezentace Slavomír Lener. Ten přišel na mimořádnou tiskovou konferenci s pomačkaným oděvem, knírem i nosem a s ortézou na rameni. „Kousl mě krab,“ řekl jen a v doprovodu statného ošetřovatele zmizel v zákulisí.

Podle dobře informovaného krtka z běloruského Komitétu státní bezpečnosti je iniciátorem myšlenky převratu v českém týmu nejsvětoznámější běloruský krab Petrovič. Tento nesmírný tvor je, kromě předpovídání výsledků hokejových zápasů, údajně vybaven i dalšími nadpřirozenými schopnostmi a díky telepatickému spojení tvoří velmi sehraný tandem s běloruským diktátorem.

 

petrovic aljosa
SYMBIÓZA. Nesmírný krab Petrovič je obdařen věšteckými schopnostmi a umí také sestavit sestavu. V roce 2008 předpověděl například velký velrybí incident u břehů Kamčatky, nyní stojí s největší pravděpodobností za pučem v českém národním týmu. Schopnosti má i nekompromisní kouč a ještě nekompromisnější bek Alexander Lukašenko, který se ukázal být i velice zdatným diktátorem.

Připomeňme, že se Lukašenko, který disponuje českým občanstvím, ocitl na české střídačce už před zápasem se Švédy jako náhrada za zraněného beka Poláka. Jeho fenomenální diktátorské schopnosti, která se v té době trenérovi Růžičkovi hodily ve vyztužování obranných linií českého týmu, však nyní najdou uplatnění i v roli hlavního trenéra. „Hokej je naše hra, to není žádná demokracie,“ říkal svým spoluhráčům jejich budoucí kouč Lukašenko.

Sám Růžička si ještě před několika hodinami novou posilu pochvaloval. „Je silný na puku, v osobních soubojích je nekompromisní a má neocenitelné zkušenosti ve hře jeden na všechny,“ říkal. Od porážky s Kanadou však ještě nevyšel na veřejnost. „Když jsem ho viděl naposled, šel se poradit s krabem,“ komentoval člen realizačního týmu Jaroslav Špaček. Pokud by se sesazený trenér neobjevil, byl by to v minulých dvou dnech již druhý ztracený hokejový činovník. Před dvěma dny zmizel pod stejnou záminkou porady s běloruským osminohým věštcem i šéf hokejového svazu Tomáš Král.

Podle člena organizačního výboru šampionátu Viktora Karpenka zasáhlo duo Petrovič – Lukašenko tak rázně a neočekávaně do českého týmu proto, že krab odhalil Růžičkovy separatistické tendence. „Tím, že opustil Slavii, se zpronevěřil slovanské myšlence. Svou zradu potvrdil i tím, že věnoval body Švédům a Kanaďanům,“ vysvětlil Karpenko. „A navíc vyšlo najevo, že Růžička jí kraby. To je neodpustitelné a nelze se divit, že jsme přistoupili k preventivní pomstě,“ doplnil mnohoznačně Karpenko.

 

stridacka
STŘÍDAČKA. Alexandr Lukašenko hokej miluje. Například zasedání vlády se konají výhradně na stadionu. Nezřídka však prezident dostane od ledu rýmu; členové kabinetu si pak obvykle odsedávají, aby nemuseli utírat knír.
mazz
KRAB NA KOLECH. České občanství má Lukašenko po otci, který po válce pracoval v Minském automobilním závodě (MAZ) jako montér podvozků, a na výrobní lince vyrobil i budoucí hlavu státu. Montér Alexandr Lukáš zde položil základy prvního běloruského hokejového týmu Minští olejáři a položilo i základy výroby tahačů v Sovětském svazu, když zřejmě pod vlivem amfetaminu a vodky nebyl schopen přestat v montáži. Pod kola jednoho z tahačů později Lukáš položil i svůj život. Na snimku je zkrácená verze Lukášova neslavnějšího modelu Krab.