Stal se zázrak, Babiš přesto přitvrdil. Sází na protopoření společnosti

Praha – „Pokud se nestane zázrak, bude vláda muset přitvrdit opatření proti šíření koronaviru,“ vzkázal o víkendu premiér Andrej Babiš. Přestože byla pravděpodobnost takové alternativy nulová, zázrak se opravdu stal. „Pan prezident České republiky pan inženýr Miloš Zeman se rozhodl podpořit národ tím, že ze svého slovníku vyřadí vulgární slova,“ sdělil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

KUNDA SEM, KUNDA TAM, KUNDA PRYČ. Premiér Andrej Babiš je zvyklý vyřešit většinu problémů zázrakem nebo jiným přirozeným způsobem. Podařilo se mu to i v případě změny slovníku prezidenta Miloše Zemana.

Vzdor zázraku však Babiš zjevně nevěří protiepidemickému účinku zázraku a rozhodl se uskutečnit slibovaná tvrdá opatření. „Nefunguje ani chytrá karanténa, ani semafor, ani henten Prymula, ani promoření. Teraz musíme populáciu protopořit,“ vysvětlil. Jako garant, který bude za protiepidemické protopořování odpovídat, byla nominována tajemnice Rady vlády pro duševní zdraví Dita Protopopová. „Jde o technologii, kterou jsme již dříve otestovali na Krymu a v Uzbekistánu. Je to bezpečné, účinné a navíc i příjemné,“ doplnila.

SPECIALISTKA. Dita Protopová je odbornice.

co ty na to?